BİRLİĞİMİZDE 5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ MÜNASEBETİYLE "EL HİJYENİ EĞİTİMİ" VERİLDİ.

Birliğimizde görevli Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Lokman HIZMALI tarafından Sağlık tesislerimizde görevli personel ve öğrencilerimize birliğimize bağlı AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Eğitim Birimi'nin koordine ettiği "El Hijyeni Eğitimi" verildi.
Yrd. Doç. Dr. Lokman HIZMALI yaptığı açıklamada; "Özellikle hastane içi enfeksiyonlarının önlenmesi anlamında enfeksiyon hastalıkları kliniği ve enfeksiyon kontrol komitesi ciddi anlamda çalışıyor. Bizimde bunlara destek vermemiz gerekiyor. Çünkü bu kadar yoğun çalışılan bir yerde hastalarımıza enfeksiyonu bizim aktarmamamız lazım. Sadece bizim değil çalışanımızdan, temizlik personelimizden, hekimimizden, hocamızdan hepimizin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyleyerek ve El Hijyeni hakkında personelimizi bilgilendirdi."
Etkinliğin sonunda katılımcılara "El Hijyeni Eğitimi" konulu el ilanları ve broşürler dağıtıldı.