HASTANEMİZDE YANGIN TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİ

Sağlık Bakanlığınca birinci derece Deprem Bölgesi içinde kalan hastanelerin yılda iki defa deprem tatbikatı yapılması istenmektedir.Bu tatbikatların birincisi olan masa başı tatbikatı Nisan ayında AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılmıştır.
İkincisi olan saha tatbikatı ise 18.10.2017 tarihinde Hastanemiz Psikiyatri Servisi 1020 nolu hasta odasında saat 11:00'de gerçekleşmiştir. Yangın nedeniyle servis hastaları refakatçiler ve servis çalışanları hastane bahçesindeki toplanma alanına tahliye edilmişlerdir.
Tatbikatta yangın servis personeli ve güvenlik görevlilerince söndürülmüştür. Hastane idarecileri, güvenlik görevlileri ve servis çalışanları'nın katılımıyla gerçekleşen tatbikat gerçeğini aratmayarak başarıyla sonuçlanmıştır.