SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIK TURİZMİ FARKINDALIĞI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

SAĞLIK TURİZMİ FAALİYETLERİYLE İLGİLİ, HASTANEMİZDE YAPILAN BİR ÇALIŞMA/ARAŞTIRMA CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İİBF DERGİSİ’NDE 20 MAYIS TARİHİNDE YAYINLANDI

Sağlık Bakanlığı’nın tanımına göre sağlık turizmi, bir hastalık nedeniyle tedavi almak için yapılan daha önceden programlanmış seyahattir. Sağlık bakım hizmetleri maliyetinin yaşanılan ülkede yüksek olması, kaliteli sağlık hizmetini beklemeden alma isteği, bazı ülkelerde tetkik ve tedavi için uzun bekleme sürelerinin olması, bazı tedavilerin ikamet edilen ülke otoriteleri tarafından onaylanmaması, hem tedavi olmak hem de tatil yapmak isteği, dünya genelinde yaşlı ve engelli nüfusun artması gibi nedenler sağlık turizmine ilginin armasında etkili olan faktörler arasında sayılabilir.

Kırşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bilimsel araştırmalara olanak sağlayan akademik kadrosu, alanında üstün bilgi ve beceriye sahip hekimleri, nitelikli sağlık bakım hizmetleri, teknolojik donanımlı binası, eş zamanlı tatil ve tedavi olanaklarıyla sağlık turizmi açısından gelecek vaat etmektedir. Zengin jeotermal kaynakları ve değerli mineraller içeren termal suları sayesinde büyük bir avantaja sahip olan Kırşehir, otelcilik hizmetleri açısından da sağlık turizmi için çok elverişli bir yapıya sahiptir.

Sağlık turizmi faaliyetleriyle ilgili, hastanemizde yapılan bir çalışma Cumhuriyet Üniversitesi İİBF Dergisi’nde 20 Mayıs tarihinde yayınlanmıştır. İlgilenenler aşağıdaki linkten makaleye ulaşabilirler.

DOSYA EKİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN